четвъртък, 23 ноември 2017 г.

Кошничка от кори за баница




Убедена съм, че всеки има у дома от онези малки смпатични покривчици, плетени на една кука. Освен, че са скъп спомен от баба или мама, те могат да красят както масата, така и храната ни.  Предлагам ви една идеяч как сами да си направите красива и вкусна кошничка от кори за баница, ако нямате машинка за фини вафли. Нужни са ви само няколко точени кори за баница, малко олио и стопено масло, какао, и разбира се въпросната покривчица, плетена на една кука.

Намажете една кора за баница с малко масло и я прегънете на две. Намажете отново и сгънете още веднъжч за да получите 4 слоя. Поставете плетената покривка отгоре и с ножица изрежете напластените кори по нея. Най-отгоре намажете с олио, тъй като то не прегаря така бързо като маслото и ще спомогне за добрия вид на кошничката. Поставете покривката и притиснете с пръстич за да се изравни добре. Поръсете обилно с какао. Внимателно отстранете покривката, като се стараете да не се развалят шарките, които са се образували върху корите. Още по-внимателно ги пренесете в огнеупорна купичка. Натиснете леко навътре с дръжката на лъжицач за да придадете вдлъбната форма.





Изпечете кошничката до златисто в загрята на 170* фурна. След като изстине я сложете в чиния, напълнете с крем или сладолед и сервирайте. Да ви е сладко!





Няма коментари:

Публикуване на коментар